هیچ چیز بدتر از این نیست که مرورگر به شما هشدار دهد اتصال شما دیگر خصوصی نیست. مشتریان و خوانندگان اکنون از هر وب سایتی، خواه یک پلت فرم تجارت الکترونیک یا وبلاگ شخصی کوچک، انتظار دارند که یک اتصال امن را ارائه دهد. اگر می خواهید جدی گرفته شوید، وب سایت شما نیاز به گواهی SSL دارد. در زیر، نگاهی خواهیم انداخت به اینکه گواهینامه SSL چیست و اینکه چرا باید از آن استفاده کنیم می اندازیم.
گواهی SSL چیست؟
گواهی SSL یک گواهینامه دیجیتال است که هویت وب سایت را تأیید می کند و یک اتصال رمزگذاری شده را فعال می کند. SSL مخفف (Secure Sockets Layer)، یک پروتکل امنیتی است که یک پیوند رمزگذاری شده بین یک وب سرور (میزبان)و یک مرورگر وب(کلاینت) ایجاد می کند.
شرکتها و سازمانها باید گواهیهای SSL را به وبسایتهای خود اضافه کنند تا تراکنشهای آنلاین را ایمن کنند و اطلاعات مشتریان را خصوصی و امن نگه دارند.
از این پروتکل امنیتی برای انجام دو عملکرد استفاده می کند:
احراز هویت : گواهینامه های SSL به عنوان اعتبار برای احراز هویت یک وب سایت عمل می کنند. پس از اینکه یک مرجع صدور گواهی، که به عنوان مرجع صدور گواهی (CA) نیز شناخته می شود، یک فرآیند بررسی دقیق را در سازمان درخواست کننده گواهی انجام داد، آنها برای یک نام دامنه و وب سرور خاص صادر می شوند. بسته به نوع گواهی، میتواند اطلاعاتی درباره هویت کسبوکار یا وبسایت ارائه دهد و تأیید کند که وبسایت یک تجارت قانونی است.
ارتباط امن داده : هنگامی که SSL بر روی سرور وب نصب می شود، قفل را قادر می سازد تا در مرورگر وب ظاهر شود. پروتکل HTTPS را فعال می کند و یک اتصال امن بین سرور و مرورگر ایجاد می کند. استفاده از الگوریتمهای رمزگذاری را برای به هم زدن دادههای در حال انتقال به قالبی غیرقابل رمزگشایی که فقط با کلید رمزگشایی مناسب قابل خواندن است، ممکن میسازد.
SSL یک استاندارد صنعتی است و توسط میلیون ها وب سایت برای محافظت از معاملات آنلاین خود با مشتریان استفاده می شود. اگر تا به حال از وب سایتی با استفاده از https:// در نوار آدرس بازدید کرده اید، در حال ایجاد یک اتصال امن از طریق SSL بوده اید. اگر فروشگاه اینترنتی دارید یا اقلامی را از طریق وب سایت خود می فروشید، این پروتکل به ایجاد اعتماد با مشتریان شما کمک می کند.
گواهینامه های SSL چگونه کار می کنند؟
به منظور ارائه درجه بالایی از حریم خصوصی، SSL داده هایی را که در سراسر وب منتقل می شوند رمزگذاری می کند. این بدان معنی است که هر کسی که سعی در رهگیری این داده ها داشته باشد، تنها ترکیبی از کاراکترهای مخدوش را می بیند که رمزگشایی تقریباً غیرممکن است.
گواهینامه SSL دادهها را به صورت دیجیتالی امضا میکند تا یکپارچگی دادهها را فراهم کند، و تأیید میکند که دادهها قبل از رسیدن به گیرنده دستکاری نشدهاند.
SSL با اطمینان از غیرممکن بودن خواندن اطلاعاتی که بین کاربران و وب سایت ها یا بین دو سیستم منتقل می شود کار می کند. از الگوریتمهای رمزگذاری برای به هم زدن دادهها در حین انتقال استفاده میکند، که از خواندن آنها هنگام ارسال از طریق اتصال توسط هکرها جلوگیری میکند.
فرآیند SSL به این صورت عمل می کند:
- یک مرورگر یا سرور تلاش می کند به یک وب سایت (به عنوان مثال، یک وب سرور) ایمن شده با SSL متصل شود.
- مرورگر یا سرور درخواست می کند که وب سرور خود را شناسایی کند.
- وب سرور در پاسخ یک کپی از گواهی SSL خود را به مرورگر یا سرور ارسال می کند.
- مرورگر یا سرور بررسی می کند که آیا به گواهی SSL اعتماد دارد یا خیر. اگر این کار را کرد، آن را به وب سرور سیگنال می دهد.
- سپس وب سرور یک تأییدیه امضا شده دیجیتالی برای شروع یک جلسه رمزگذاری شده SSL برمی گرداند.
- داده های رمزگذاری شده بین مرورگر یا سرور و وب سرور به اشتراک گذاشته می شود.
هنگامی که یک وب سایت با گواهی SSL ایمن می شود، مخفف HTTPS (که مخفف HyperText Transfer Protocol Secure است) در URL سایت ظاهر می شود. بدون گواهی SSL، فقط حروف HTTP ( بدون S برای Secure) ظاهر می شود. نماد قفل نیز در نوار آدرس URL نمایش داده می شود. این نشان دهنده اعتماد است و به کسانی که از وب سایت بازدید می کنند اطمینان می دهد.
انواع گواهینامه های SSL کدام است ؟
انواع مختلفی از گواهینامه های SSL وجود دارد و انتخاب ان اغلب به نیازهای سازمان شما بستگی دارد. با این حال، از آنجایی که هر نوع گواهی سطوح مختلفی از اطمینان را در مورد هویت کسب و کار ارائه می دهد، ممکن است بخواهید یک گواهی معتبر سازمانی یا یک اعتبار سنجی توسعه یافته را انتخاب کنید زیرا ممکن است اعتماد بازدیدکنندگان را به سایت و شرکت شما افزایش دهد.
- گواهی SSL تک دامنه: این نوع فقط یک دامنه خاص را پوشش می دهد. اگر یک گواهی SSL تک دامنه برای www.samatoos.ir دارید، هیچ دامنه یا زیر دامنه دیگری را پوشش نخواهد داد.
- Wildcard SSL Certificate: مشابه گواهی تک دامنه است، اما تمامی زیر دامنه های یک دامنه را نیز پوشش می دهد. به عنوان مثال، اگر یک گواهی نامه برای samatoss.ir دارید،samatoos.training.ir، blog.samatoos.ir و هر زیردامنه دیگری تحت example.com را پوشش می دهد.
گواهی SSL چند دامنه ای: این نوع می تواند چندین دامنه نامرتبط را در یک گواهی واحد ایمن کند.
این گواهینامه ها از نظر دامنه و انعطاف پذیری متفاوت هستند و به صاحبان وب سایت این امکان را می دهند تا سطح مناسبی از امنیت را بر اساس نیاز خود انتخاب کنند.
گواهینامه های SSL دارای سطوح اعتبار سنجی متفاوتی هستند که تعیین می کند یک کسب و کار یا سازمان تا چه حد بررسی می شود:
اعتبار دامنه (DV)
این ساده ترین و کم هزینه ترین سطح است. برای دریافت گواهی DV، یک کسب و کار فقط باید ثابت کند که مالک دامنه هستید. یک گواهی دامنه DV به هیچ اطلاعاتی در مورد کسب و کار نیاز ندارد، این نوع گواهینامه کمترین سطح امنیت را ارائه می دهد.
اعتبار سازمانی (OV)
این نسخه از گواهینامه SSL دارای سطح تضمین بیشتری و مشابه با گواهینامه EV SSL است. این شامل یک فرآیند تأیید عملی بیشتر است. مرجع صدور گواهی (CA) به طور مستقیم با سازمان تماس می گیرد تا هویت آن را قبل از صدور گواهی تایید کند. گواهینامه های OV اطمینان بیشتری به کاربران در مورد مشروعیت سازمان می دهد. اگر سایت شما اطلاعاتی از مشتریان ندارد، ممکن است گواهی OV کافی باشد.
اعتبار سنجی توسعه یافته (EV)
این بالاترین گواهی SSL است و معمولا برای وب سایت هایی که داده ها را جمع آوری می کنند و شامل پرداخت های آنلاین می باشند مناسب است .گواهی اعتبار سنجی توسعه یافته (EV) گواهینامه ای است که برای وب سایت ها و نرم افزارهای که از HTTPS استفاده می شود که شخص حقوقی وب سایت یا نرم افزاری را تایید می کند. دریافت گواهی EV مستلزم تأیید هویت درخواست کننده است.
این سطوح اعتبارسنجی به کاربران کمک میکند تا سطح امنیت و اعتمادی را که میتوانند در هنگام بازدید از وبسایتهای ایمنشده با گواهیهای SSL انتظار داشته باشند، درک کنند.
چگونه اتصال SSL از داده های شما محافظت می کند
استفاده از گواهینامه اس اس ال یک اتصال رمزگذاری شده بین مرورگر وب کاربر و وب سرور ایجاد می کند. این بدان معنی است که هر داده ای که بین وب سرور و مرورگر وب منتقل می شود بدون رمزگشایی قابل خواندن نیست. این از داده ها در برابر هکرها محافظت می کند زیرا آنها قادر به درک داده های رمزگذاری شده نیستند. بدون SSL، هر کسی که بتواند انتقال داده شما را ببیند، میتواند تمام دادههای ارسال شده یا دریافتی را بخواند – از جمله اطلاعات محرمانه و حساس مانند شماره کارت اعتباری.
چگونه اتصال رمز گذاری شده برقرار می شود
چند مرحله اساسی وجود دارد که هنگام تلاش برای ایجاد یک اتصال ایمن رخ می دهد. در اینجا خلاصه ای از مراحل است:
- شما آدرس اینترنتی امن را تایپ کرده یا انتخاب میکنید (مثلاً «https://samatoos.ir»)
- وب سرور درخواست شما را دریافت می کند و سپس پاسخی را ارسال می کند که تلاش می کند یک ارتباط قابل اعتماد بین مرورگر وب و سرور وب ایجاد کند – که به آن “SSL handshake” نیز می گویند.
- پس از تأیید گواهیSSL، داده های منتقل شده بین وب سرور و مرورگر وب رمزگذاری می شود تا خصوصی و ایمن بماند.
چگونه بفهمیم چه سایت هایی از SSL استفاده می کند ؟
در حالی که جزئیات پروتکل SSL برای بازدید کننده نمایش داده نمی شود، اکثر مرورگرها یک قفل یا نوعی دیگر از شناسایی را در نوار آدرس نمایش می دهند. این نشان می دهد که آیا در حال حاضر توسط یک جلسه رمزگذاری شده SSL محافظت می شوید. اگر جزئیات گواهی SSL را می خواهید، می توانید به سادگی روی قفل کلیک کنید.
SSL برای بازدیدکنندگان چه معنایی دارد؟
اکثر گواهینامه های SSL شامل نام دامنه، نام شرکت، آدرس، شهرو کشور هستند. همچنین حاوی تاریخ انقضای گواهی و جزئیات مرجع صدور گواهینامه (شرکتی که SSL را صادر کرده است) است. هنگامی که یک مرورگر سعی میکند یک اتصال SSL به یک وبسایت برقرار کند، بررسی میکند تا مطمئن شود گواهی منقضی نشده است، توسط یک مرجع مورد اعتماد صادر شده است و برای وبسایت صحیح استفاده میشود. اگر هر یک از این بررسی ها ناموفق باشد مرورگر وب شما هشداری را نمایش می دهد که به کاربر اطلاع می دهد که سایت توسط SSL ایمن نیست.
مزایای داشتن گواهینامه SSL
اگر هنوز برای استفاده از SSL متقاعد نشده اید، در اینجا چندین مزیت مهم استفاده از گواهینامه SSL را بیان کردیم:
افزایش امنیت سایت
اول و مهمتر از همه، گواهینامه های SSL از داده های حساس ارسال شده از و به وب سایت شما محافظت می کند. چنین اطلاعاتی می تواند جزئیات ورود، ثبت نام، آدرس و پرداخت یا اطلاعات شخصی باشد. گواهیهای SSL اتصال را رمزگذاری میکنند و به محافظت از دادههای بازدیدکنندگان شما در برابر سوء استفاده توسط مهاجمان کمک میکنند.
ایمنی برای همه زیردامنه های شما
نوع خاصی از گواهینامه SSL که به عنوان Wildcard شناخته می شود به شما امکان می دهد سایت اصلی و همه زیر دامنه های آن (مانند blog.yourdomain.com یا shop.yourdomain.com) را با یک گواهی SSL ایمن کنید. این به ویژه در صورتی مفید است که صاحب کسب و کار هستید یا اگر وب سایت های بزرگی با چندین زیر دامنه دارید. با یک SSL استاندارد، باید گواهی های جداگانه برای هر یک از زیر دامنه های خود نصب کنید.
اعتبار و اعتماد برای مشتریان شما
مزیت قابل توجه گواهی های SSL این است که به شما کمک می کند اعتماد بازدیدکنندگان را جلب کنید. وب سایت شما با یک قفل امنیتی در نوار آدرس مرورگر نمایش داده می شود. این نشان می دهد که اتصال امن است و به بازدیدکنندگان وب سایت شما نشان می دهد که حریم خصوصی آنها را جدی می گیرید. اگر وب سایت شما گواهینامه ندارد، برخی از مرورگرها ممکن است آن را به عنوان «ناامن» برچسب گذاری کنند.
مزایای SEO
یکی دیگر از مزایای نصب گواهی SSL بهبود سئو در رتبه بندی سایت شما است. در راستای ابتکار HTTPS در همه جا، گوگل به وبسایتهایی که اتصالات رمزگذاری شده دارند، رتبهبندی جزئی را افزایش میدهد. اگرچه ممکن است افزایش قابل توجهی نباشد، داشتن SSL به شما برتری نسبت به رقبای خود را که هنوز گواهینامه ندارند، می دهد.
چرا به گواهینامه SSL نیاز داریم ؟
وب سایت ها برای ایمن نگه داشتن اطلاعات کاربر، تأیید مالکیت وب سایت، جلوگیری از ایجاد نسخه جعلی توسط هکرها و انتقال اعتماد به کاربران، به گواهینامه های SSL نیاز دارند.برخی از دلایلی که نشان می دهد به گواهینامه SSL نیاز داریم را در پایین بیان کردیم:
- رمزگذاری داده : گواهینامه SSL با رمزگذاری داده ها بین کاربر و سرور ، تضمین میکند که هرکسی که دادهها را رهگیری میکند، فقط تعدادی کاراکتر به هم ریخته را ببیند. این کار اطلاعات ورود کاربر را ایمن نگه می دارد و فقط برای مالک سایت قابل مشاهده است.
- ایمن سازی اطلاعات: اعتبار ورود , تراکنش های کارت اعتباری یا اطلاعات حساب بانکی , اطلاعات شخصی , اسناد حقوقی و قراردادها , مدارک پزشکی, اطلاعات اختصاصی , کمک می کند
- احراز هویت وب سرورها: اطمینان از اتصال کاربران به وب سایت قانونی، نه جعلی که توسط مهاجمان راه اندازی شده است.
- جلوگیری از دستکاری داده ها: SSL که مانند یک مهر و موم ضد دستکاری عمل می کند، تضمین می کند که داده های ارسالی و دریافتی در طول حمل و نقل تغییر نکرده اند.
سخن پایانی
با تکامل اینترنت، راه حل های حفاظت از وب سایت ها افزایش می یابد و همچنین خلاقیت هکرها نیز بیشتر می شود. چندین سال است که سازمانهایی مانند Google در تلاش هستند تا با تشویق صاحبان وبسایت به استفاده از پروتکل HTTPS که از رمزگذاری و انتقال ایمن دادههای ارسال شده از رایانه شما به سایتی که در حال مرور آن هستید، وب را به مکانی امنتر تبدیل کنند.
شرکت سماتوس برای تمامی نرم افزار های سازمانی خود مجوز گواهینامه امنیت از آزمایشگاه تخصصی آپا کسب نموده است.
منبع : https://www.cloudflare.com/