در این گفتوگو، محسن کامیار مدیرعامل شرکت سماتوس به پرسشهایی درباره معرفی شرکت و خدمات آن از نشریه امواج برتر پاسخ داد.
مدیرعامل شرکت سماتوس در پایان این گفتگو، آینده با دنیای امروز بسیار متفاوت خواهد بود و سرعت دگرگونی ها به هیچ جامعه ای اجازه ی سستی و کندی نمی دهد. جامعه ای که نتواند همگام با این موج فناوری، پیش برود دچار عقب ماندگی و خسارت ها و ضررهای جبران ناپذیری خواهد شد تشریح کرد و ابراز امیدواری کرد که در آینده نزدیک، با سیاستهای خردمندانه مسیر درستی را انتخاب کنیم و با استعدادهایی موجود راه پیشرفت را هموار نماییم. در ادامه متن بخشهایی از این گفتگو را میخوانید:
امواج برتر : سماتوس به عنوان یک شرکت دانش بنیان و نوآور حوزه ی فناوری اطلاعات در زمینه آموزش نیروهای نسل آینده چه برنامه هایی دارد؟
جناب دکتر کامیار در جواب این سوال بیان کرد که : ما در شرکت سماتوس تلاش می کنیم که نیروهای جوان امیدوار به تولید فناوری باشند و در کنار هم میآموزیم که با همه ی سختی ها و چالش ها میتوان در کشور و در منطقه ی جغرافیایی تاثیر گذار بود و می شود محصولات و فناوری هایی را تولید نمود که در کل منطقه قابل عرضه باشد و با استقبال روبه رو شود.
امواج برتر : در زمینه ی توانمندی های تولید نرم افزار در چه سطحی قرار داریم، آیا توان رقابت با دیگر کشورها را داریم؟
جناب کامیار این سوال را با یک مثال واقعی توضیح داد: یکی از دوستان ایرانی مقیم اتریش که در یک شرکت اتریشی حوزه ی فناوری اطلاعات فعالیت داشت، پیشنهاد واگذاری نمایندگی فروش نرم افزارهای تولیدی آن شرکت در ایران را به سماتوس داد. ما هم نرم افزارهای تولیدی خودمان را معرفی کردیم. پس از آشنایی با نرم افزارهای سماتوس در نخستین بازخورد از سطح کیفی بالای نرم افزارها شگفت زده شده و گفت ما در اتریش نمیتوانیم چنین نرم افزارهایی تولید کنیم. در ادامه در مورد مدل توسعه ی پروژه های نرم افزاری صحبت کردیم که به طور کامل شبیه ایران بود.
تصور ما این بود که سازمانهای بزرگ اروپایی نیازهای نرم افزاری خود را از طریق اوراکل یا مایکروسافت و دیگر شرکت های بزرگ دنیا تهیه می کنند اما در آنجا هم همین الگوی تشریفات مناقصه ای مورد استفاده قرار می گیرد و البته دیدگاههای ملی گرایانه هم در خریدهای نرم افزاریشان وجود دارد و نرم افزارهای اروپایی را به امریکایی ترجیح میدهند.
از سوی دیگر چون دستمزدها در خارج از کشور بالا است، شرکتهای ایرانی در زمینه ی نرم افزاری هم در داخل و هم در خارج از کشور به شرط فراهم شدن زمینه ی حضور میتوانند هم در قیمت و هم در کیفیت با شرکتهای خارجی رقابت کنند.
همچنین نشریه امواج برتر این سوال را مطرح کرد که چه رویکردهای فناورانه ای در کشور بیشتر مورد توجه قرار گیرد؟
هر جامعه ای که نخواهد از قافله ی فناوری عقب بماند باید همگام با دنیای فناوری حرکت کند. اکنون چند صنعت پیشرو در جهان وجود دارد که باید برای همگام شدن با آنها تلاش کنیم. به عنوان مثال فناوری VAR که تصور عمومی کاربرد آن را در بازی می داند، فناوری است که کاربردهای فراوانی دارد و یکی از کاربردهای آن استفاده از این فناوری در انبارگردانی است. ساختار انبارها با حضور این فناوری دگرگون شده است و نیازمند چیدمان های خاص نیست. بلکه هر وسیله ای را در هر قفسه ای می توان قرار داد و برای یافتن آن، با استفاده از یک هدست به راحتی نقطه ی قرارگیری آن را مشخص کرد.
فناوری های پیشرویی در حوزه ی فناوری اطلاعات وجود دارد که در یک دهه ی آینده به گونه ای دنیا را تغییر خواهند داد که با دنیای امروز قابل مقایسه نخواهد بود. این دسته از فناوری ها در همان تقسیم بندی قرار دارند که نیازمند حمایت دولت برای توسعه هستند.
شرح کامل این گفتگو را میتوانید در امواج برتر بخوانید.
دریافت متن کامل” مصاحبه محسن کامیار با نشریه امواج برتر ” .