از تخته های سفید بهم ریخته، برگه های یادداشت و پیگیری های متعدد در سراسر سازمان خسته شده اید؟ نرم افزار مدیریت پروژه ، روشی مدرن برای حاکمیت در هرج و مرج فضای کاری است تا بتوانید در آرامش به امور تحویلی خود بپردازید. مزایای نرم افزار مدیریت پروژه بی حد و حصر است. در اینجا به 7 مورد از آنها اشاره شده است.
نرم افزار مدیریت پروژه چیست ؟
نرم افزار مدیریت پروژه برای برنامه ریزی، سازماندهی و تخصیص منابع برای مدیریت پروژه ها استفاده می شود. این نرم افزار به تیم ها کمک می کند تا با همکاری و پیگیری پیشرفت پروژه، وظایف و مسئولیت ها را مشخص کنند , و به مدیران پروژه اجازه می دهد تا هزینه ها و زمان را کنترل کنند و امکان همکاری را بهبود ببخشد.
بیشتر بخوانید : نرم افزار مدیریت پروژه چیست
مزایای استفاده از نرم افزار مدیریت پروژه
چرا از نرم افزار مدیریت پروژه استفاده کنیم؟ نرم افزار مدیریت پروژه مزایای متعددی را در اختیار کاربران خود قرار می دهد.
بدون راه حل های خوب برای مدیریت پروژه، می توانید خود را در دریای بی پایانی از صفحات گسترده، پست ها و کاغذبازی ها غرق کنید. برای اجرای پروژه ها، به ابزارهای مناسبی برای مدیریت نیاز دارد.برخی از مزایای نرم افزار مدیریت پروژه شامل :
ارتباط بهتر و همکاری تیمی
اکنون که همه دادههای خود را در یک مکان دارید، میتوانید به راحتی وظایف را محول کنید، اعضای تیم را در نظرات تگ کنید و از ویژگیهای اشتراکگذاری اسناد لذت ببرید. سیستم های مدیریت پروژه، حفظ اعضای تیم را در مورد کوچکترین طرح ها و جزئیات پروژه تسهیل می کند.
همچنین از گم شدن مکالمات در تاپیک های ایمیل، چت های پیام فوری یا حتی یادداشت های دست نویس جلوگیری می کند.
دانستن اینکه چه کسی قرار است روی چه چیزی کار کند، سردرگمی را از بین می برد، پیشرفت را قابل ردیابی و انجام به موقع وظایف را تشویق می کند. این همچنین تاخیرهای ناشی از فقدان یک سیستم را کاهش می دهد و روند برنامه ریزی پروژه را منظم نگه می دارد. به علاوه، وقتی هر فایل مکانی دارد، همه می توانند آن را پیدا کنند، درخواست و گرفتن بازخورد سریعتر اتفاق می افتد و اطلاعات هرگز از بین نمی روند.
یکی دیگر از مزایای بزرگ دسترسی آسان به همه این اطلاعات، راحتی داشتن داده های قابل اعتماد هنگام برقراری ارتباط با مشتریان در مورد به روز رسانی وضعیت و هر چیز دیگری است.
بهبود مدیریت منابع
مدیریت منابع برای هر تیم پروژه ای حیاتی است، چه بخشی از یک آژانس یا یک پیمانکار آزاد باشید , باید منابعی مانند نیروی کار ماهر و غیر ماهر، برنامه های کارکنان، زمان پرداختی، بودجه پروژه و تسهیلات، منابع ساختمان (اتاق، تجهیزات، و غیره) را پیگیری و تخصیص دهید.
یکی از مهم ترین منابع در هر پروژه ایی زمان، ظرفیت و برنامه تیم است. نرمافزار مدیریت پروژه میتواند با استفاده از ویژگیهای در ساخت تقویمهای کاری، ایجاد نمودارهای گانت، برنامهریزی کارکنان، ردیابی زمان صرف شده برای کارها، رزرو تجهیزات و فضاها، تجزیه و تحلیل منابع در مدیریت زمان به شما کمک کند.
گزارش پروژه و تجزیه و تحلیل ساده تر
نرم افزار مدیریت پروژه نه تنها داده های را در خود جای می دهد، بلکه بینش هایی را در مورد بسیاری از جنبه های پروژه به شما می دهد. اکثر نرمافزارهای مدیریت پروژه دارای داشبوردهای قابل تنظیم برای گزارشدهی در یک نگاه (مهلتهای آینده، نرخ تکمیل کار) هستند.
گزارش پروژه راهی برای هدف قرار دادن داده های مفید، مقایسه آن با معیارهای خود و تجسم آن ها به روشی است که می تواند:
- به شما کمک می کند تا حرکت بعدی خود را بر اساس بینش های عملی استراتژی کنید.
- برای کاهش اتلاف وقت و بودجه، فرآیندهای فعلی خود را بهبود بخشید.
- در مراحل مختلف چرخه عمر پروژه، اطلاعات را به وضوح به ذینفعان منتقل کنید.
داده های پروژه سازمان یافته و متمرکز
با نرم افزار مدیریت پروژه، مهم نیست که روی چه نوع پروژه ای کار می کنید، می توانید با خیال راحت داده های پروژه را متمرکز کنید. این منجر به یک سیستم سازماندهی شده از اطلاعات می شود که شفافیت را ارتقا می دهد و عملکرد همکاری را اضافه می کند.
با یک منبع حقیقت واحد، هر عضو تیم میتواند روی اسناد درست کار کند، بهروزرسانیها را در زمان واقعی انجام دهد، و مطمئن باشید که همه افراد دیگری که روی پروژه کار میکنند میدانند چه زمانی تغییرات ایجاد شده است.
مدیریت بودجه
مدیریت بودجه و صرفه جویی در زمان همیشه از اولویتهای اصلی کسب و کارها است و با ابزار مدیریت پروژه، میتوانید دادهها، منابع ، نحوه استفاده ، را ببینید.
بهترین نرمافزار مدیریت پروژه شامل پیشبینی بودجه است که دادههای پروژههای گذشته را غربال میکند و برآوردهای دقیقی را برای پروژههای فعلی و آینده ارائه میکند. اکثر ابزارهای مدیریت پروژه را میتوان برای راهاندازی هشدارها و اعلانها سفارشی کرد، اگر از بودجه مورد نظر دور شوید.
ابزارهای مدیریت پروژه می توانند به شما کمک کنند تا این کار را سریع انجام دهید و در عین حال خطاهای ورودی دستی را کاهش دهید.
سهولت دسترسی
زمانی که برخی از افراد دورکاری انجام مدی دهند دسترسی به فایلها و سایر اسناد در هارد دیسک و به روز نگه داشتن آنها دشوار است، که می تواند پروژه را مختل کند و مانع همکاری شود. نرمافزار مدیریت پروژه مبتنی بر ابر راهحل عملیتری است زیرا یادداشتهای جلسه، فایلها و سایر اسناد مرتبط همیشه برای همه افراد، صرف نظر از اینکه در کجا کار میکنند، قابل دسترسی هستند.
نرمافزار مدیریت پروژه که دسترسی مبتنی بر ابر را ارائه میکند، به اعضای تیم امکان دسترسی به محتوا را از هر کجا و در هر زمان میدهد، تا زمانی که اتصال اینترنتی داشته باشند. این ویژگی به ویژه برای تیم های راه دور یا تیم هایی که از چندین مکان کار می کنند مفید است. با نرم افزار مدیریت پروژه، اعضای تیم می توانند به اطلاعات و به روز رسانی های مربوط به پروژه در زمان واقعی دسترسی داشته باشند. این همکاری را بهبود می بخشد و اطمینان می دهد که همه در یک صفحه هستند.
بیشتر بخوانید : چگونه بهترین نرم افزار مدیریت پروژه را انتخاب کنیم
افزایش استانداردسازی فرآیند
همانطور که تیم شما رشد می کند، فرآیندهای شما نیز پیچیده تر می شوند و افرادی که از اول در تیم حضور نداشتند، ممکن است به سختی وظایف خود را انجام دهد و از کار عقب بیفتد. نرم افزار مدیریت پروژه انواع مختلفی از سیستم های مدیریت اسناد و اطلاعات را ارائه می دهد، به این معنی که تیم شما می تواند پایگاه داده ای از استانداردها و فرآیندهای گردش کار را ایجاد، ذخیره و جستجو کند.
با این حال، نرمافزار مدیریت پروژه پیشرفته میتواند شامل ویژگیهایی مانند فرمهای درخواست پروژه قابل سفارشیسازی و اتوماسیونهای گردش کار باشد که هنگام انجام یک عمل خاص (درخواست یک کار ، علامتگذاری یک مورد به عنوان کامل و غیره) فعال میشوند.
این نرم افزار ها مدیریت صحیح کار را تضمین میکنند، چه به معنای اضافه کردن یک نفر به تیم ، بهروزرسانی مهلتهای وظایف وابسته یا درخواست اطلاعات بیشتر در مورد یک کار باشد.
چگونه یک نرم افزار مدیریت پروژه خوب انتخاب کنیم ؟
انتخاب یک نرمافزار مدیریت پروژه مناسب میتواند تأثیر زیادی بر موفقیت پروژهها داشته باشد. در اینجا نکاتی برای انتخاب یک نرمافزار مدیریت پروژه خوب آورده شده است:
- شناسایی نیاز ها: نیازهای تیم یا سازمان خود را مشخص کنید، مانند همکاری از راه دور یا ردیابی زمان و بررسی کنید که نرم افزار مناسب است
- امکانات و قابلیتها : امکاناتی که باید نرم افزار مدیریت پروژه داشته را بررسی کنید
- کاربرپسندی : نرمافزار باید کاربرپسند باشد تا اعضای تیم بتوانند بهراحتی با آن کار کنند.
- سفارشی سازی : نرم افزار قابلیت سفارشیسازی بر اساس نیازهای خاص پروژه یا سازمان را داشته باشد
- یکپارچه سازی : بررسی کنید که آیا نرمافزار انتخابی با ابزارهای دیگری که استفاده میکنید (مانند CRM، ایمیل و…) قابل ادغام است یا خیر.
- هزینه : بررسی کنید که آیا امکانات نرمافزار با هزینه آن تناسب دارد یا خیر
- استفاده از نسخه رایگان نرم افزار
چرا سازمان ها به نرم افزار مدیریت پروژه نیاز دارند ؟
نرمافزار مدیریت پروژه ابزارهای مهمی هستند که به سازمانها و تیمها در برنامهریزی، اجرا و نظارت بر پروژهها کمک میکنند برخی از دلایل نیاز به نرم افزار مدیریت پروژه شامل : بهبود و سازماندهی , کنترل زمان , گزارشدهی و تحلیل دادهها, مدیریت منابع, تقویت همکاری تیمی و … می باشد . بهطور کلی، استفاده از نرمافزار مدیریت پروژه میتواند به تیمها کمک کند تا کارایی، کیفیت و دقت کار خود را افزایش دهند و در نهایت به دستیابی به اهداف پروژه کمک کنند.
نتیجه گیری
پس از بررسی همه مزایای نرم افزار مدیریت پروژه انتخاب ابزار مدیریت پروژه مناسب شامل بهبود بهره وری، افزایش دید و همکاری بهتر در تیم ها می شود در نهایت، این مزایا منجر به پروژه های موفق تر و بازگشت سرمایه طولانی مدت بیشتر می شود.
اگر میخواهید درباره نرمافزار مدیریت پروژه پیوند، کاری که انجام میدهد بیشتر بدانید با یک دموی رایگان مدیریت پروژه پیوند شروع کنید تا تمام مزایای نرم افزار مدیریت پروژه و خدمات حرفه ای را تجربه کنید.
سوالات متداول
نرم افزار مدیریت پروژه چیست ؟
نرم افزار مدیریت پروژه چه مزایایی دارد ؟
همان طور که در بالا گفته شده است نرم افزار مدیریت پروژه مزایای بسیاری از جمله بهبود بهره وری، افزایش دید، همکاری بهتر در تیم ها، کاهش خطاها، بهبود برنامه ریزی و اجرای پروژه و استفاده کارآمدتر از منابع را فراهم می کند. این مزایا منجر به پروژههای موفقتر میشود و در بلندمدت می شود که به بازگشت سرمایه کمک میکند.
نرم افزار مدیریت پروژه چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
ویژگی های اصلی یک سیستم مدیریت پروژه عبارتند از تخصیص وظایف، تخصیص منابع، زمان بندی و ردیابی بودجه، نظارت بر پیشرفت، ابزارهای همکاری، گزارش ها و قالب های قابل تنظیم، کنترل دسترسی برای کاربران مختلف، اعلان ها و هشدارها، تجزیه و تحلیل و تجسم داده ها.
سایر ویژگی های مهم دیگه این نرم افزار شامل یکپارچه سازی با سیستم های موجود و خدمات خارجی مانند سیستم های ایمیل یا مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) باشد.