با گسترش نرم افزار هایی که شرکتها استفاده می کنند ، یکپارچگی سیستم های سازمانی به طور فزایندهای مهم شده و یک نیاز اصلی برای تکامل و پیشرفت کسبوکار است. سرمایه گذاری در یکپارچه سازی سیستم ها به طور پیوسته در حال رشد است و سازمان ها متوجه شده اند که داشتن یک شبکه سیستم متمرکز به افزایش بهره وری، بهبود کارایی و افزودن ارزش به مشتریان کمک می کند.
بسیاری از کسب و کارها با نرم افزار های مختلفی کار می کنند که فرآیندها و عملیات خاص خود را دارند. یکی از راههای بهبود استراتژیهای کسبوکار، ادغام سیستم ها برای سادهسازی همکاری و ارتباط بین بخشهای درون یک سازمان است. اگر در کسب و کار خود پیشرو هستید، ممکن است پیاده سازی فرآیند یکپارچه سازی سیستم های سازمانی را برای پیوند دادن داده های شرکت خود در نظر بگیرید. در این مقاله یکپارچه سازی سیستم های کسب و کار را تعریف می کنیم، دلیل اهمیت آن را توضیح می دهیم. در ادامه با ما همراه باشید .
یکپارچه سازی سازمانی چیست ؟
یکپارچه سازی سازمانی عبارت است از اتصال سامانه ها و نرم افزار های سازمانی با یک دیگر و ایجاد بستری امن برای مدیریت و اشتراک گذاری اطلاعات و داده ها در نرم افزار است . یکپارچه سازی سیستم های سازمانی شامل بخش های مختلف مانند یکپارچه سازی فرآیندهای سازمان ، اتصال نرم افزارها به یکدیگر، مدیریت اطلاعات و دادهها و اشتراکگذاری بین سامانهها و… میباشد، که در راستای ادغام نرم افزارها و سامانه های سازمانی صورت میگیرند.
مزایای یکپارچه سازی سیستم های سازمانی
یکپارچه سازی سیستم ها مزیت های بسیار زیادی به همراه دارد به عنوان مثال با استفاده از یکپارچه سازی سازمانی ارتباط داده ها بین نرم افزار های مختلف سریع تر و راحت انجام می شود .یکپارچه سازی سازمانی برای نرم افزارهای crm , erp انبار داری و .. مناسب است.در زیر به چند مورد از مزایای یکپارچه سازی سیستم اشاره می شود:
دسترسی راحت تر به داده ها :
با توجه به فرآیندهای ساده، کاربران برای دسترسی به داده ها مجبور نیستند منتظر همگام سازی دستی داده ها در چندین سیستم باشند. به عنوان مثال، اگر یک زیرسیستم تغییر داده را ایجاد کند، به طور خودکار برای سیستم های دیگر نیز به روز می شود. این امر دسترسی راحت تر به داده ها را بهبود می بخشد.
ساده سازی فرآیندها:
بزرگترین مزیت یکپارچه سازی سازمانی ، ساده سازی و تجمیع داده های مرتبط است. این کار به خودکارسازی و سادهسازی جمعآوری و پردازش دادهها در زیرسیستمهای مختلف کمک میکند.
دقت در داده ها :
از آنجایی که همه داده ها به طور خودکار به روز می شوند و بین زیرسیستم های متفاوت همگام می شوند، احتمال عدم دقت کاهش می یابد، زیرا کاربران دیگر به داده های قدیمی دسترسی ندارند.
افزایش بهره وری :
یکپارچهسازی سازمانی، جریان اطلاعات بین سیستمها را خودکار میکند و نیاز به وارد کردن دادههای تکراری و دستی را از بین میبرد. این به کاربران امکان می دهد تا زمان و منابع خود را عاقلانه تخصیص دهند و کارایی کلی خود را بهبود بخشند. همچنین به افزایش پتانسیل درآمد کمک می کند. به عنوان مثال، در صنعت مراقبت های بهداشتی، یک سیستم پرداخت یکپارچه کانال های بیشتری را برای جمع آوری پرداخت در هر تعامل با بیمار باز می کند.
مقیاس پذیری :
اکثر سیستم های یکپارچه برای ذخیره سازی داده ها به سیستم های تحت وب متکی هستند، که مقیاس پذیری کسب و کار را با چالش کمتری روبرو می کند. به جای داشتن یک پلت فرم محاسباتی مجزا برای هر زیرسیستم، سیستم های یکپارچه همه زیرسیستم ها را قادر می سازند تا از یک بستر ذخیره سازی متمرکز استفاده کنند، بنابراین نیازی به تکرار منابع را از بین می برند. اگر یک کسب و کار به طور تصاعدی رشد کند و به فضای ذخیره سازی اضافی نیاز باشد، می تواند به سرعت توسط ارائه دهنده ابر بزرگ شود.
مقرون به صرفه:
با یک پلت فرم یکپارچه سازی، شرکت ها نیازی به صرف منابع مالی خود برای مدیریت زیرسیستم ها و برنامه های نرم افزاری جداگانه و ایجاد هزینه های اضافی برای نگهداری ندارند. یکپارچه سیستم های سازمانی همچنین وظایف تکراری را حذف می کنند و نیاز به ذخیره سازی داده های متعدد را از بین می برند، که به شدت هزینه های ذخیره سازی داده ها را کاهش می دهد.
بیشتر بخوانید : دلایل مقاومت سازمانی در برابر پیاده سازی اتوماسیون اداری
5 مرحله پیاده سازی یکپارچه سازی نرم افزار های سازمانی چیست؟
اگر نیاز داردید وب سرویس های یکپارچه سازی سازمانی را در سازمان و یا کسب و کار خود پیاده سازی کنید چند نکته وجود دارد که باید به آن توجه کنید . باید اطمینان داشته باشید که سیستم که مناسب نیاز های سازمان شماست را پیدا کرده اید و در انتها مراحلی که در زیر بیان شده را برای ادغام فرآیند یکپارچه سازی سیستم های تجاری در محل کار خود در نظر بگیرید:
نیاز های شرکت خود را ارزیابی کنید
قبل از اجرای یک فرآیند، بهتر است الزامات و نیاز های شرکت خود را ارزیابی کنید. اگر سازمان شما به ارتباطات داخلی پیشرفته نیاز دارد، ممکن است از فرآیند یکپارچه سازی داده ها بهره مند شوید. فهرستی جامع از الزاماتی که می خواهید در سیستم خود بگنجانید تهیه کنید.
تجزیه و تحلیل انجام دهید
گام بعدی در این فرآیند، انجام تجزیه و تحلیل سیستم فعلی است. تیم فناوری اطلاعات شما ممکن است مسئولیت این مرحله را بر عهده بگیرد، زیرا آنها به بهترین شکل می توانند پتانسیل و محدودیت های سیستم فعلی را درک کنند. هدف این است که راههایی برای پرداختن به فهرست نیازمندیها با حفظ یکپارچگی سیستم نرمافزاری فعلی تعیین شود. تیم فناوری اطلاعات مسئول این تجزیه و تحلیل ممکن است تشخیص دهد که برخی از الزامات امکان پذیر نیستند، اما برخی دیگر ممکن است به خوبی در محدوده فعلی نرم افزار شرکت شما قرار بگیرند.
یکپارچه سازی سیستم ها
این مرحله شامل ایجاد فرآیندها، تست های نگهداری، روش ها و سایر تدارکات مهم است. در این مرحله کسب و کارها و یا سازمان ها متوجه می شوند که نیازی به روش یکپارچه سازی سیستم های سازمانی برای انتقال یکپارچه داده ها دارند یا خیر .
راه حل را اجرا کنید
مرحله نهایی در این فرآیند، پیاده سازی راه حل یکپارچه سازی سیستم های تجاری برای شرکت شما است. این فرآیند ممکن است زمان بر باشد، اما نتیجه نهایی یک سیستم جامع و یکپارچه است که به طور خاص برای سازمان شما طراحی شده است. پس از پیاده سازی سیستم، می توانید از آن در کارهای روزانه خود استفاده کنید.
چرا یکپارچه سازی سیستم ها برای سازمان ها اهمیت زیادی دارد ؟؟
یکپارچه سازی سیستم ها مهم است زیرا می تواند چندین مزیت مفید برای یک شرکت یا سازمان فراهم کند. برخی از این مزایا عبارتند از:
بهبود فرایند های عملیاتی
عملیات شرکت شما ممکن است بهبودهایی در کارایی، بهره وری و کیفیت کلی داشته باشد. با ادغام سیستم های یکپارچه، این احتمال وجود دارد که شرکت شما بتواند فرآیندهای عملیاتی خود را ساده کند.
یکپارچهسازی سیستمها همچنین ممکن است به بهبود ارتباط در سازمان شما منجر شود. شما می توانید ارتباطات داخلی را با یکپارچه سازی چندین سیستم تکمیل کنید زیرا هر بخش به یک سرور دسترسی دارد. اتصال بهبود یافته ممکن است به سازمان شما کمک کند تا به طور واضح ارتباط برقرار کند، اطلاعات را به طور مؤثر به اشتراک بگذارد و هر بخش را از طریق داده ها با یکدیگر مرتبط کند تا یک تجربه کاری منسجم و یکپارچه برای کارمندان شما ایجاد کند.
کاهش خطا
دلیل دیگری که یکپارچه سازی سازمانی برای کسب و کارها و سازمان ها اهمیت دارد , این است که خطاها را کاهش می دهد.زمانی که سازمان دادهها را در مکانهای زیادی ذخیره میکند، احتمال ذخیره اطلاعات مکرر یا نادرست وجود دارد. با یکپارچه سازی داده های شرکت، می توانید به راحتی خطاها را شناسایی کرده و برای اصلاح آنها زمان بگذارید. محدود کردن حاشیه خطاها می تواند کارایی عملیات شرکت شما را افزایش دهد.
مدیریت زمان
به جای وقت گذاشتن برای جمعآوری دستی دادهها از بخشهای دیگر شرکت، میتوانید به اطلاعات دیجیتالی دسترسی داشته باشید. اگر از یکپارچهسازی سیستمهای تجاری برای برقراری ارتباط با سایر مشاغل استفاده میکنید، ممکن است با ارسال مدارک دیجیتالی به جای یک نسخه فیزیکی، در زمان خود صرفهجویی کنید.
راهکار اتوماسیون اداری پیوند برای یکپارچه سازی سیستم های سازمانی
اتوماسیون اداری پیوند از طریق وب سرویس (API) سیستم های مختلف را یکپارچه می کند .API مجموعه ای از قوانین و پروتکل ها هستند که به نرم افزارهای مختلف اجازه می دهند تا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. از طریق این وب سرویس تبادل و اشتراک گذاری داده ها بین سیستم ها را امکان پذیر می کنند.
چه نرم افزار هایی قابل اتصال به اتوماسیون اداری پیوند است ؟
به طور کلی هر نرم افزاری که قابلیت پشتیبانی از APIها را داشته باشد امکان یکپارچه سازی با اتوماسیون اداری پیوند را دارد .برخی از سامانه هایی که قابلیت یکپارچه سازی با اتوماسیون اداری پیوند دارند شامل :
- یکپارچه سازی با نرم افزار هایERP
- یکپارچه سازی با سامانه های مدیریت ارتباط با مشتری (CRM)
- یکپارچه سازی با نرم افزار انبار
- نرم افزار های حسابداری
- نرم افزار های مالی سازمان ها
نتیجه گیری
در پایان، یکپارچه سازی سازمانی یک رویکرد دیجیتالی برای تمام سامانه و نرم افزار های یک کسب و کار است. یکپارچه سازی سازمانی بهینه سازی و همچنین کارایی را در سراسر سازمان خود بهبود می بخشید. به این ترتیب، یکپارچه سازی سازمانی باعث ایجاد شرایط کاری انعطافپذیرتر میشود و در عین حال هزینهها و ریسک را به حداقل میرساند که زمان عملیات را برای اطمینان از سطوح بالای عملکرد هر روز فرا میرسد.