امروزه افراد نام کاربری و رمز عبور های مختلفی برای ورود به وب سایت ها و اپلیکیشن ها دارند, به خاطر سپردن بسیاری از نام های کاربری و رمزهای عبور دشوار است و نوشتن آنها نیز امن نیست. Single Sign-on (SSO) می تواند کمک کند. در این مقاله در سایت خواهید خواند Single Sign-on چیست و چگونه از آن استفاده کنید.
single sing-on یا احراز هویت یکپارچه به چه معناست ؟
Single Sign-on (SSO) یک سرویس احراز هویت است که به کاربر این امکان را میدهد که تنها با یک بار احراز هویت اجازه ورود به چندین برنامه را داشته باشد. SSO میتواند توسط شرکتها، سازمانهای کوچک و متوسط و افراد برای سهولت مدیریت چندین اعتبار , مورد استفاده قرار گیرد. با استفاده از سرویس احراز هویت SSO کاربران می توانند پس از تأیید هویت، به تمام منابع با یک باز احراز هویت دسترسی پیدا کنند.
کاربر به جای اینکه بارها و بارها هویت خود را تایید کند، یک بار هویت خود را تایید می کند و سپس می تواند به چندین سرویس مختلف دسترسی پیدا کند.
SSO یک جنبه مهم از بسیاری راه حل های مدیریت هویت و دسترسی (IAM) یا کنترل دسترسی است. تأیید هویت کاربر برای دانستن مجوزهایی که هر کاربر باید داشته باشد بسیار مهم است.
سرویس احراز هویت sso چگونه کار می کند ؟
Single Sign-on (SSO) سیستمی است که به کاربران امکان می دهد تنها با یک بار ورود به چندین برنامه و خدمات دسترسی داشته باشند.
SSO با یکبار احراز هویت کاربر و سپس اعطای دسترسی به همه برنامهها و سرویسهایی که کاربر مجاز به دسترسی است کار میکند.
هنگامی که یک کاربر تلاش می کند به برنامه ایی دسترسی پیدا کند، سیستم SSO درخواستی را برای تأیید هویت کاربر ارسال می کند.هنگامی که کاربر احراز هویت شد، سیستم احراز هویت اعتبار لازم را برای ارائهدهنده خدمات ارسال میکند و به کاربر اجازه میدهد به منبع درخواستی دسترسی پیدا کند.
این فرآیند نیاز کاربران را برای به خاطر سپردن و مدیریت چندین نام کاربری و رمز عبور را از بین می برد، فرآیند ورود را ساده می کند و تجربه کاربری را بهبود می بخشد.
سرویس احراز هویت SSO مدیریت را برای سازمان ها ساده می کند، خطر نقض داده ها را کاهش می دهد و امنیت کلی را بهبود می بخشد.
اطلاعات بیشتر : قابلیت های نسخه جدید اتوماسیون اداری پیوند
فرایند ورود با سامانه sso
- هنگامی که کاربر وارد برنامه ای می شود، برنامه یک رمز SSO تولید می کند و یک درخواست احراز هویت را به سرویس SSO ارسال می کند.
- این سرویس بررسی می کند که آیا کاربر قبلاً در سیستم احراز هویت شده است یا خیر. اگر بله، یک پاسخ تایید شده احراز هویت را برای اعطای دسترسی به کاربر به برنامه ارسال می کند.
- اگر کاربر اعتبار تایید شده ای نداشته باشد، سرویس SSO کاربر را به یک سیستم ورود هدایت می کند و از کاربر می خواهد که نام کاربری و رمز عبور خود را ارسال کند.
- پس از ارسال، این سرویس اعتبار کاربری را تأیید می کند و پاسخ مثبت را به برنامه ارسال می کند.
- در غیر این صورت کاربر پیغام خطا دریافت می کند و باید مجدداً اطلاعات کاربری خود را وارد کند. چندین تلاش ناموفق برای ورود به سیستم میتواند منجر به مسدود شدن سرویس کاربر از تلاش های بیشتر برای مدت زمان معین شود.
مزایای استفاده از سرویس sso
تقویت رمز عبور
هنگامی که افراد از سامانه احراز هویت SSO استفاده نمی کنند، باید چندین رمز عبور را برای وب سایت های مختلف به خاطر بسپارند. این ممکن است منجر به اقدامات امنیتی مانند استفاده از رمز های عبور ساده یا تکراری برای حساب های مختلف شود. علاوه بر این، کاربران ممکن است هنگام ورود به یک برنامه ، رمز عبور خود را فراموش کنند یا اشتباه تایپ کنند. SSO از رمز عبور های ساده جلوگیری می کند و کاربران را تشویق می کند تا رمز عبور قوی ایجاد کنند که می تواند برای چندین وب سایت استفاده شود.
بهبود بهروری
کارمندان اغلب بیشتر از یک برنامه استفاده می کنند که نیاز به احراز هویت دارد. وارد کردن دستی نام کاربری و رمز عبور برای هر برنامه کار زمانبری است. SSO فرآیند اعتبار سنجی کاربر را برای برنامه های سازمانی ساده می کند و دسترسی به منابع را آسان تر می کند.
کاهش هزینه ها
کاربران ممکن است برای برنامه رمز عبور مختلفی داشته باشند که به خاطر سپردن آن ها سخت باشد ممکن است رمز ورود خود را فراموش کنند. این منجر به درخواستهای مکرر برای بازیابی یا تنظیم مجدد رمزهای عبور میشود که باعث افزایش حجم کاری تیمهای IT داخلی میشود. پیاده سازی SSO باعث کاهش فراموش شدن رمز عبور می شود و بنابراین منابع پشتیبانی را در رسیدگی به درخواست های بازنشانی رمز عبور به حداقل می رساند.
افزایش امنیت
SSO با به حداقل رساندن تعداد رمزهای عبور برای هر کاربر، دسترسی کاربر را تسهیل می کند و کنترل دسترسی به انواع داده ها را فراهم می کند. که خطر های امنیتی که از طریق رمز عبور ایجاد می شود را کاهش می هد.
تجربه بهتر مشتریان
فروشندگان برنامه های مبتنی بر ابر از SSO برای ارائه تجربه بهتر مشتریان از ورود یکپارچه و مدیریت اعتبار به کاربران استفاده می کنند. کاربران گذر واژه های کمتری را مدیریت میکنند و همچنان میتوانند به طور ایمن به اطلاعات و برنامه هایی که نیاز دارند دسترسی داشته باشند.
اتلاف زمان کمتر برای بازیابی رمز عبور
علاوه بر مزایای امنیتی فوق، SSO زمان تلف شده تیک های پشتیبانی را برای بازیابی رمز عبور کاهش می دهد.
انواع پروتکل های sso
SSO برای تایید اعتبار کاربر از استاندارد ها و پروتکل های مختلفی استفاده میکنند. در ادامه گفته شده است.
SAML:
SAML یا Security Assertion Markup Language، یک پروتکل یا مجموعه ای از قوانین است که برنامه ها برای تبادل اطلاعات احراز هویت با سرویس SSO استفاده می کنند.به عبارت ساده، به این معنی است که شما می توانید با استفاده از یک اعتبار وارد چندین وب سایت مختلف شوید. سرویسهای SSO مبتنی بر SAML امنیت و انعطافپذیری بهتری را ارائه میکنند، زیرا برنامهها نیازی به ذخیره اطلاعات کاربری در سیستم خود ندارند.
OAuth
OAuth یا Open Authorization یک استاندارد باز است که به برنامهها اجازه میدهد تا به طور ایمن به اطلاعات کاربر از سایر وبسایتها بدون دادن رمز عبور دسترسی پیدا کنند. به جای درخواست رمز عبور کاربر، برنامه ها از OAuth جهت کسب مجوز کاربر برای دسترسی به داده های محافظت شده با رمز عبور استفاده می کنند. OAuth بین برنامه ها از طریق API اعتماد ایجاد می کند، که به برنامه اجازه می دهد درخواست های احراز هویت را در یک چارچوب تعیین شده ارسال کند و به آنها پاسخ دهد.
OpenID
OpenID راهی برای استفاده از یک مجموعه واحد از اطلاعات کاربری برای دسترسی به چندین سایت است. برنامههای وب به جای ارسال رمز احراز هویت به یک ارائهدهنده هویت شخص ثالث، از OpenID برای درخواست اطلاعات و تأیید اعتبار کاربر استفاده میکنند.
Kerberos
Kerberos یک سیستم احراز هویت مبتنی بر تیکت است که به دو یا چند طرف اجازه می دهد تا هویت خود را در شبکه تأیید کنند. از رمزنگاری امنیتی برای جلوگیری از دسترسی غیرمجاز به اطلاعات شناسایی منتقل شده در بین سرور، مشتریان و مرکز توزیع کلید استفاده می کند.
بیشتر بخوانید : ۵ راه برای ایجاد و بهبود چابکی سازمانی
آیا sso امن است ؟
تیم it در سازمان میتواند از SSO با سیاست های امنیتی که دارد برای محافظت از سیستم ها استفاده کند و در عین حال مدیریت نام کاربری و رمز عبور را ساده تر کنند.
ابزارهای امنیتی داخلی به طور خودکار تلاشهای ورود مخرب را شناسایی و مسدود میکنند و ایمنی شبکه های تجاری را بهبود میبخشند.
سازمان ها می توانند ابزارهای امنیتی مانند MFA را در کنار SSO به کار گیرند و به دسترسی و نحوه عملکرد کاربر نظارت کنند.
انواع مختلف Single Sign-On چیست؟
Single sign-on (SSO) چندین نوع مختلف SSO وجود دارد که سازمان ها می توانند بر اساس نیاز خود از بین آنها انتخاب کنند. رایج ترین انواع SSO عبارتند از:
web sso
این SSO به کاربران اجازه می دهد تا با یک مجموعه از اعتبارنامه ها به چندین برنامه و سرویس مبتنی بر وب دسترسی داشته باشند. هنگامی که کاربر به یکی از برنامه های مبتنی بر وب وارد می شود، به طور خودکار به سایر برنامه هایی که مجاز به دسترسی به آنها هستند وارد می شود.
Enterprise SSO
این sso برای سازمان هایی طراحی شده است که ترکیبی از برنامه های کاربردی مبتنی بر وب و غیر مبتنی بر وب استفاده می کنند. این نوع معمولا شامل استفاده از یک سرویس گیرنده دسکتاپ یا افزونه مرورگر است که اعتبار کاربر را مدیریت می کند و فرآیند ورود را خودکار می کند.
Mobile SSO
Mobile SSO به کاربران این امکان را می دهد که با مجموعه از تاییده ها به برنامه های تلفن همراه دسترسی داشته باشند. این نوع SSO با این استراتژی توسط سازمان های بیشتری محبوبیت پیدا میکند.
مثال از سامانه احراز هویت sso
بهترین مثال برای سیستم SSO , پیاده سازی SSO توسط Google است. به عنوان مثال، اگر وارد Gmail خود شوید، به طور خودکار به سایر محصولات Google مانند YouTube، Google Drive، Google Photos و غیره نیز دسترسی پیدا می کنید.
برای استفاده از سامانه sso در نرم افزار اتوماسیون اداری تحت وب پیوند می توانید با ما در ارتباط باشید.
نتیجه
در این مقاله متوجه شدیم که SSO یا Single Sign-On چیست و چه مزایای دارد . sso این امکان را میدهد تا با استفاده از یک مجموعه اعتبار (مانند نام کاربری و رمز عبور) به چندین برنامه یا سیستم دسترسی پیدا کنند. این روش باعث میشود که کاربر نیازی به وارد کردن اطلاعات شناسایی خود برای هر برنامه به طور جداگانه نداشته باشد، که به بهبود تجربه کاربری و افزایش امنیت کمک میکند.
SSO (Single Sign-On) در اتوماسیون اداری به کاربران کمک می کند تا با یک بار ورود، به تمام سیستمها و نرمافزارهای مرتبط با سازمان دسترسی پیدا کنند.